Ejtőernyős képzés

AFF képzés – Accelerated Freefall – Gyorsított szabadeső képzés

A gyorsított szabadeső képzés a legmodernebb kiképzési módszerek egyike. Ezt a kiképzési módszert azért nevezik “Gyorsított Szabadeső”-nek (AFF, Accelerated Freefall) mert a tanulási folyamat háromszor- ötször gyorsabb mint a hagyományos bekötőköteles kiképzési programoknál. Az AFF módszert úgy tervezték meg, hogy koncentrált, egyénre szabott oktatást biztosítson a tanuló számára. Rendkívüli pozitívuma ennek a képzési formának, hogy a tanulóból akár egyetlen hosszabb hétvége alatt (3-4 nap alatt) önálló ejtőernyős válhat.

Bekötött légcellás képzés

Nemrég még a legelterjedtebb képzési módszer volt. A körkupolás ejtőernyővel történő képzéstől eltérően, a képzés légcellés ejtőernyővel történik, így a tanulónak nem kell külön átképzésben részesülnie. A követelményeket a tanuló – I-X. szintre lebontva – fokozatosan sajátítja el, minimum 22 ejtőernyős ugrás végrehajtása közben. Bár napjainban kevésbé népszerűbb, mint az az AFF képzés, mégis sokan választják, akik a tanfolyam költségeit egyenletesebben, hosszabb távon szeretnék elosztani.

Kombinált bekötött légcellás képzés

Az elmúlt években igényként merült fel, hogy a bekötött légcellás képzés és a gyorsított szabadeső képzés előnyeit kombinálva, egymásra építve a két oktatási rendszert tegyük hatékonyabbá az alapfokú ejtőernyős kiképzést. Az érvényben lévő képzési szabályok lehetőséget biztosítanak erre, ezért már több ugró így sajátította el a szükséges ismereteket.

Kombinált bekötött légcellás képzés – Kedvezményesen!

Diákoknak, pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, rendvédelem és honvédség dolgozóinak kedvezményes képzés!

Egyesületünk közhasznú tevékenységként a rendvédelemben, honvédelemben, közigazgatásban, oktatásban, egészségügyben dolgozók, illetve a diákok részére kedvezményes tanfolyamot indít. Lehetőséget kívánunk biztosítani, hogy az általunk kiemelten támogatni kívánt területek dolgozói, illetve a diákok közül minél több ember részére elérhetővé váljon az ejtőernyős sport élménye.

Bekötött körkupolás képzés

A körkupolás képzést már nem oktatjuk. A körkupolás ejtőernyővel történő ugrás manapság inkább különlegesség, legalábbis a sportejtőernyőzésben. Ennek ellenére a már képzett ejtőernyősök szívesen ugranak – ha alkalom adódik – körkupolás ejtőernyővel.

Nem célszerű az oktatásban a használata, mert lényegesen kevésbé irányítható, mint a korszerű, légcellás ejtőernyő, valamint a földetérés is keményebb vele.