Kombinált BKLC – AFF képzés

Az elmúlt években igényként merült fel, hogy a bekötött légcellás képzés és a gyorsított szabadeső képzés előnyeit kombinálva, egymásra építve a két oktatási rendszert tegyük hatékonyabbá az alapfokú ejtőernyős kiképzést. Az érvényben lévő képzési szabályok lehetőséget biztosítanak erre, ezért már több ugró így sajátította el a szükséges ismereteket.

A képzés légcellás ejtőernyővel történik és az I-VI. szint megegyezik a bekötött légcellás képzéssel (BKLC).

A VII. szinttől kezdve az ugrásokat minimum 3000 méteres magasságból hajtjuk végre kombinált légcellás oktató, vagy gyorsított szabadeső oktató közreműködésével, aki már az alapvető testrepüléshez szükséges mozgásokra oktatja a tanulót.

Nagyon gyorsan lehet így fejlődni. A tanulók optimálisan kihasználják ugrásaikat és hatékonyabban tudnak felkészülni az A jogosítás megszerzéséhez szükséges vizsgára.

A követelményeket a tanuló – I-X. szintre lebontva – fokozatosan sajátítja el, minimum 19 ejtőernyős ugrás végrehajtása közben.

A képzés során teljesítendő feladatok lényeges összefoglalása:

I. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1000-1200 méter magasságból, bekötött rendszerű ejtőernyős ugrást hajt végre, majd a nyitott ejtőernyővel gyakorolja a helyes irányítási és ereszkedési manővereket.

II. szint: minimum 4 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1000 – 1200 méter magasságból, bekötött rendszerű ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, az ejtőernyő nyílásáig imitálja a kioldó meghúzását. A nyitott ejtőernyővel földetérésig irányítási és ereszkedési manővereket gyakorol.

III. szint: minimum 1 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1200 méter magasságból, 5 másodperces késleltetéssel, kézi nyitású rendszerű ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, a megfelelő testhelyzetben, önállóan nyitja az ejtőernyőt. A nyitott ejtőernyővel földetérésig irányítási és ereszkedési manővereket gyakorol.

IV. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1400 méter magasságból, 7 másodperces késleltetéssel, kézi nyitású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja a megfelelő zuhanó testhelyzetet, majd önállóan nyitja az ejtőernyőt. A nyitott ejtőernyővel földetérésig irányítási és ereszkedési manővereket gyakorol.

V. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1500 méter magasságból, 7 másodperces késleltetéssel, kézi kioldású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja a megfelelő zuhanó testhelyzetet, majd önállóan nyitja az ejtőernyőt. A nyitott ejtőernyővel földetérésig irányítási és ereszkedési manővereket gyakorol.

VI. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 1600 méter magasságból, 15-17 másodperces késleltetéssel, kézi nyitású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja a megfelelő zuhanó testhelyzetet, majd önállóan nyitja az ejtőernyőt. A nyitott ejtőernyővel földetérésig irányítási és ereszkedési manővereket gyakorol.

Az oktatás ettől kezdve az AFF képzésre vált.

VII. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 3000-4000 méter magasságból 30-60 másodperces késleltetéssel, kézi nyitású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja oktató közreműködésével a 360°-os fordulók, szaltó, előre és hátra csuszás, gyors és lassú zuhanás elsajátításához szükséges mozdulatokat.

VIII. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 3000-4000 méter magasságból 30-60 másodperces késleltetéssel, kézi nyitású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja oktató közreműködésével szabadesés közben a 360° fordulok, szaltó, előre- és hátra csuszás, gyors és lassú zuhanás elsajátításához szükséges mozdulatokat.

IX. szint: minimum 2 db ejtőernyős ugrás
A tanuló 3000-4000 méter magasságból 30-60 másodperces késleltetéssel, kézi kioldású ejtőernyős ugrást hajt végre. A repülőgépből kiugorva, szabadesés közben gyakorolja oktató közreműködésével szabadesés közben a 360° fordulok, szaltó, előre- és hátra csuszás, gyors és lassú zuhanás elsajátításához szükséges mozdulatokat.

X. szint: 1 db vizsga ejtőernyős ugrás.

Költségek:
A képzés (I.-X. szint) teljes kiképzési költségei szintenként vannak lebontva. A lenti táblázat magában foglalja a gyakorlati képzés teljes költségét, a felszerelés bérleti díjat. A képzés eredményes befejezése után a tanuló igazolványt kap.
Amennyiben a szint követelményei nem kerülnek teljesítésre, úgy az ismétlés során a szintnek megfelelő költséget kell téríteni.

A képzés szabályaiban rögzítve van, hogy ha a tanuló 30 napnál többet, de 60 napnál kevesebbet hagyott ki, úgy az utolsó befejezett szintet ismételni-e kell. Ha 60 napnál többet, de 180 napnál kevesebbet hagyott ki, úgy ha a III. szinten túljutott, akkor a III. szinttől, ha nem jutott el odáig, úgy az I. szinttől kell ismételni-e.
180 napnál többet kihagyott tanuló esetén az egész képzést újra kell ismételni.

Elméleti képzés30 000
Vörös Meteor Ejtőernyős Sport Klub regisztrációs díja10 000
Extrém sportokra vonatkozó balesetbiztosítás (önállóan javasolt megkötni)
I. szint 2 ugrással30 400
II. szint 4 ugrással60 800
III. szint 1 ugrással15 200
IV. szint 2 ugrással32 800
V. szint 2 ugrással34 000
VI. szint 2 ugrással35 200
VII. szint 2 ugrással80 000
VIII. szint 2 ugrással80 000
IX. szint 2 ugrással80 000
X. szint 1 ugrással40 000
Összesen528 400

Amennyiben megtetszett ez a képzési forma, kedvet kaptál hozzá és szeretnél ejtőernyős lenni, ide kattintva kitöltheted a jelentkezési lapot és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Secured By miniOrange